Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Laurentien viert 54e verjaardag

25 mei 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien viert maandag haar verjaardag. De echtgenote van prins Constantijn is 54 jaar geworden.

Laurentien woont samen met haar gezin in Den Haag en is naast haar activiteiten als lid van het Koninklijk Huis op verschillende fronten actief. Zo strijdt Laurentien al jaren tegen laaggeletterdheid. In 2014 stond ze aan de wieg van de Stichting Lezen & Schrijven, waarvan ze nog steeds erevoorzitter is. Ook richtte de prinses de Missing Chapter Foundation op, een stichting die kinderen een stem wil geven in de maatschappij. Laurentien is ook schrijfster.

De prinses kwam vorige week nog in het nieuws als een van de aanjagers van het digitale platform Namens Nederland. Daarin bundelen verschillende jongerenorganisaties hun krachten om gehoor te geven aan de oproep van premier Mark Rutte, die jongeren vraagt om mee te denken over de anderhalvemetersamenleving. Doel is om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen en gezamenlijk aan te bieden aan het kabinet.

Driedubbel feest

Prinses_Viktoria.jpg

Naast prinses Laurentien is er nog een jarige in de koninklijke familie. Prinses Viktória, de echtgenote van prins Jaime, viert maandag haar 38e verjaardag. Viktória en Jaime wonen met hun twee dochters - Zita (6) en Gloria (4) - in het Zwitserse Genève, waar de prins werkt voor de VN-vluchtelingenorganisatie UNCHR. De schoondochter van prinses Irene zet zich als beschermvrouwe in voor de internationale kinderrechtenorganisatie Save the Children.

En ook feest in huize Van Vollenhoven. Samuel, de oudste zoon van prins Bernhard en prinses Annette, viert maandag zijn zestiende verjaardag. Zijn trotse vader deelt op Instagram een leuke foto van de jarige.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: RVD en ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--