Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Leonor moet in quarantaine

12 september 2020 · Leestijd 2 min

Woensdag ging ze voor het eerst naar school en nu al komt daar een einde aan. Vanaf vandaag moet de prinses van Asturië in quarantaine.

De oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia moet veertien dagen in quarantaine omdat iemand uit de klas positief is getest op het coronavirus. Dit betekend dat Leonor en haar klasgenootjes twee weken online lessen gaan volgen. De 14-jarige Leonor zit in de vierde klas van het de Santa María de los Rosales college, een katholieke privéschool.

Het Spaanse koningshuis bevestigt aan Spaanse media dat het gezin van koning Felipe "de voorschriften en gezondheidsindicaties" van de gezondheidsorganisaties opvolgen.

Op haar eerste schooldag werd de temperatuur van de prinses gemeten om te bepalen of ze geen koorts heeft, hetgeen een indicatie zou kunnen zijn van besmetting met het virus.

Voor leerlingen boven de 9 jaar zijn in Spanje sociale bubbels gecreëerd: een beperkte groep van medescholieren met wie ze contact mogen hebben, en de school moet zoveel mogelijk verhinderen dat leerlingen van verschillende klassen met elkaar in aanraking komen.

Testuitslag

Prinses Leonor moet zelf ook worden getest. Felipe, Letizia en zusje Sofía moeten wachten op die testuitslag. Als die negatief is mogen ze zelf weer de deur uit. Zij zijn namelijk niet in contact geweest met de besmette leerling. Felipe bracht zijn dochter woensdag op de eerste schooldag naar school en Letizia deed dat vrijdag, toen ook voor Sofía het schooljaar begon. Maar zowel koning als koningin bleef, zoals voorgeschreven door de school, in de auto.

In Spanje is de regel dat wanneer iemand positief test, al zijn naaste contacten ook getest moeten worden. In het geval van een schoolklas is dat de 'bubbelgroep', en meer algemeen iedereen die meer dan tien minuten binnen een straal van 1,5 meter is geweest.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--