Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mabel: 'Gelukkig gebeurt er weer wat positiefs'

26 mei 2020 · Leestijd 2 min

De organisatie achter het AmsterdamDiner steunt een alternatief om dit jaar ondanks de coronacrisis toch geld te kunnen ophalen voor de aidsbestrijding. Dat gebeurt door een zogenoemd AmsterdamOntbijt, waarvoor prinses Mabel dinsdag in Amsterdam aandacht vroeg. "Gelukkig gebeurt er weer wat positiefs", aldus Mabel die zich al jaren inzet voor de strijd tegen aids.

De talrijke maatregelen die wereldwijd zijn getroffen om verspreiding van het coronavirus af te remmen, hebben als negatief effect dat met name in Afrika veel mensen met hiv niet langer toegang hebben tot aids-medicijnen. Omdat er vaak ook minder eten is, werken de medicijnen die nog wel voorhanden zijn minder goed.

"De wereldgezondheidsorganisatie WHO en Unaids hebben berekend dat daardoor het komende jaar een half miljoen mensen meer zullen overlijden aan aids", zo vertelde Mabel. "De verhalen die ik uit de wereld krijg zijn schrijnend."

Lees verder onder de foto's.

Alternatieve actie

Reden voor AmsterdamDiner, dat dit jaar voor de 28e keer zou worden gehouden, om in samenwerking met restaurant RIJKS een alternatieve actie op te zetten. De opbrengst daarvan is voor het speciale corona-hiv-noodfonds dat de gevolgen van de pandemie voor hiv-patiënten moet verminderen.

Online kan voor 47,50 euro p.p. een ontbijt worden besteld, dat op een afgesproken tijdstip op 6 en 7 juni kan worden afgehaald.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--