Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emotioneel moment voor prinses Mabel

25 februari 2024 · Leestijd 2 min

Een bruiloft wordt door velen gezien als 'de mooiste dag van je leven'. Hoe bijzonder is het dan om je trouwjurk twintig jaar later terug te zien op een tentoonstelling. Prinses Mabel weet daar alles van. Het weerzien met haar trouwjapon riep dan ook de nodige emoties op. Bekijk de beelden!

Op 24 april a.s. is het alweer twintig jaar geleden dat prins Friso en prinses Mabel elkaar het jawoord gaven in de Oude Kerk in Delft. Op de huwelijksdag droeg Mabel een bruidsjurk met een sleep van maar liefst drie meter lang. Er is ook nog een ander detail waardoor de japon nog niet vergeten zal zijn, het ontwerp is namelijk bezaaid met strikken. Een kenmerkende keuze van prinses Mabel, die wel vaker gekleed gaat in opvallende kledingstukken.

Lees verder onder de foto.

Jurk_Mabel_1.jpg
Prinses Mabel op haar trouwdag in de trouwjurk van ontwerp duo Viktor & Rolf.

Tentoonstelling in München

De trouwjurk van prinses Mabel werd ontworpen door Viktor & Rolf. Mabel heeft goed contact met het ontwerpersduo en wilde haar japon dan ook graag uitlenen voor een expositie. Zelf was ze ook van de partij om een kijkje te nemen op de tentoonstelling in München. Mabel vertelde dat ze het 'fantastisch' vond om de jurk te zien maar werd er ook emotioneel van.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--