Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Märtha Louise en vriend bedreigd

5 juni 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Märtha Louise en haar zwarte Amerikaanse vriend Durek Verrett hebben doodsbedreigingen ontvangen omdat ze een relatie hebben. Ook krijgen ze wekelijks te horen dat ze een schande zijn voor hun ras en families omdat ze samen zijn. Dat heeft Märtha Louise onthuld in een lange verklaring over racisme op haar twee Instagram-accounts. Die waren eerder deze week nog gehackt, maar daarna weer hersteld.

Märtha Louise vertelt dat ze zich als vriendin van Durek meer dan ooit bewust is van racisme. "Dat heeft mij een spoedcursus gegeven in de wijze waarop blanke superioriteit een rol speelt", aldus de dochter van koning Harald en koningin Sonja. "Tot nu toe heb ik mijn mond gehouden over het racisme dat ik heb gezien ten aanzien van mijn vriend. Ik zie nu in dat dit een deel van het probleem is. Ik heb geen actie ondernomen, zoals ik had moeten doen, maar vanaf vandaag stopt dat."

Kleine dingen

De prinses gaf een lange lijst van voorbeelden van de manier waarop Durek 'anders' wordt behandeld. "Het zit 'm in de kleine dingen. In de manier waarop mensen Durek mijden. Hoe vrienden aannemen dat hij over alles liegt. Dat hij kwaadaardig is omdat hij zo aardig is", zo vertelde de prinses op zowel haar persoonlijke als haar zakelijke Instagram-account.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--