Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mako bezoekt keizerspaar in aanloop naar huwelijk

22 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Japanse prinses Mako is vrijdag in aanloop naar haar huwelijk langsgegaan bij keizer Naruhito en keizerin Masako. Volgens Japanse media bracht de prinses een uur door met haar oom en tante op het keizerlijk paleis in Tokio.

Een bezoek aan het keizerlijk paar voorafgaand aan een bruiloft is gebruikelijk voor prinsessen. Volgens Japanse media was er geen ritueel op het paleis, maar ging het om een privébezoek. Ook prinses Aiko, de dochter van Naruhito en Masako, was erbij aanwezig.

De 29-jarige Mako, de oudste dochter van kroonprins Akishino en kroonprinses Kiko, trouwt dinsdag met haar verloofde Kei Komuro. De twee verloofden zich in 2017 en zouden eigenlijk al in 2018 trouwen. De bruiloft werd uitgesteld vanwege onder meer een ruzie tussen Komuro en zijn ex-stiefvader. Akishino vond dat er niet kon worden getrouwd zolang die ruzie niet was opgelost.

Mako maakt na haar huwelijk, zoals gebruikelijk in Japan, officieel geen deel meer uit van het keizershuis. Een prinses die trouwt verliest automatisch haar titel, positie en lidmaatschap.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--