Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margriet en Canadese premier herdenken omgekomen soldaten

29 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Canadese premier Justin Trudeau heeft vrijdagochtend in aanwezigheid van prinses Margriet een krans gelegd op de Canadese oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom. Op de begraafplaats liggen honderden jonge Canadese soldaten begraven die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Margriet leidde de Canadese premier tijdens het bezoek aan de begraafplaats zelf rond. Het tweetal wandelde daarbij langs de graven en hield soms even stil om een graf beter te kunnen bekijken.

Lees verder onder de foto's.

De prinses heeft al haar hele leven een speciale band met Canada; ze werd in 1943 geboren in hoofdstad Ottawa. Vorig jaar nog zou ze er met haar man Pieter van Vollenhoven naartoe gaan om 75 jaar bevrijding te vieren. Door de pandemie ging dat niet door, maar in een toespraak vanuit Nederland bedankte ze de Canadese oorlogsveteranen voor hun grote aandeel in de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De ceremonie in Noord-Brabant was onderdeel van het eendaagse bezoek van de Canadese premier aan ons land. Samen met demissionair premier Mark Rutte bezoekt Trudeau onder meer ook nog de Haagse campus van de Universiteit Leiden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--