Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet helpt vrijwilligers Rode Kruis

23 maart 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft dinsdag een bezoek gebracht aan een locatie van het Rode Kruis in Apeldoorn. Op deze plek vangt de organisatie vluchtelingen op uit Oekraïne. Margriet is Ready2Helper van het Rode Kruis.

Tijdens het bezoek heeft de prinses gesprekken gevoerd met de vluchtelingen. Ook sprak Margriet met vrijwilligers van het Rode Kruis over de hulp die zij verlenen en hielp zij met het sorteren van kleding. 

Prinses Margriet doet sinds 1966 vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis als helpster eerste klasse. Ook vervulde zij van 1987 tot 2011 de functie van vicevoorzitter. Als dank voor Margriets werk werd voor haar 75e verjaardag het Prinses Margriet Fonds opgericht. Het doel van dit fonds is een betere voorbereiding van mensen op natuurrampen. 

Margriet_Rode_Kruis.JPG
Koning_Felipe_en_koningin_Letizia_Rode_Kruis.jpg

Prinses Margriet is niet de enige royal die met medewerkers van het Rode Kruis heeft gesproken. Ook koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van het Spaanse Rode Kruis in Madrid. Het koningspaar heeft woensdag een kijkje genomen bij een crisiscel voor Oekraïne.

Het doel van de crisiscel is om de hulpoperatie voor mensen die vanuit Oekraïne naar Spanje zijn gekomen te coördineren. Het team bestaat uit meer dan dertig mensen uit verschillende kennisgebieden en afdelingen van de organisatie. Zij dragen onder meer bij aan informatievoorziening, sociale begeleiding en het verlenen van juridische of psychologische bijstand aan vluchtelingen. Tijdens het bezoek hebben Felipe en Letizia uitleg gekregen over de activiteiten van het Rode Kruis.

Foto's: Rode Kruis / ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--