Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet maakt uitslag Christina Klassiek Concours bekend

26 april 2021 · Leestijd 1 min

Adinda van Delft (viool, 12 jaar), Thomas Prchal (cello, 16 jaar), Steije Maurer (marimba, 16 jaar) en Jappe Dendievel (fagot, 16 jaar) zijn de winnaars van de eerste prijzen bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Prinses Margriet maakte de uitslag zaterdagavond bekend middels een videoboodschap.

Het 53e Klassiek Concours werd, net als het 52e, vanwege de coronamaatregelen digitaal gehouden. Bijna vierhonderd jonge muzikanten uit Nederland en Vlaanderen deden afgelopen maanden mee aan de voorrondes. Zeventien van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale.

Het Prinses Christina Concours is een jaarlijks concours voor jongeren. Naast het Klassiek Concours worden ook het Jazz Concours en het Compositieconcours georganiseerd. Die edities staan voor respectievelijk dit najaar en volgend jaar in de planning.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--