Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet ontmoet Nederlands team Invictus Games

17 januari 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft vrijdagmiddag het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn bezocht. Daar ontmoette de prinses de sporters van het Nederlandse team voor de Invictus Games, die dit jaar in Den Haag worden gehouden.

Prinses Margriet is erevoorzitter van de Invictus Games 2020, die plaatsvinden van 9 tot en met 16 mei. De spelen werden bedacht door de Britse prins Harry en zijn bedoeld voor veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt. Doel van de spelen is dat door samen te sporten herstel gestimuleerd wordt, en dat er meer begrip en respect komt voor gewond geraakte militairen en veteranen. 

De sporters van de Invictus Games trainen elke maand bij MRC Aardenburg voor de spelen. De 32 sporters worden uitgedaagd meerdere sporten te beoefenen, zoals basketbal, ateliek en handboogschieten. De prinses kreeg daarnaast te horen hoe het revalidatiecentrum het herstel van militairen bespoedigt. Ook sprak ze met militairen en begeleiders over de verschillende aspecten van revalidatie, zoals rust, lichamelijke training en psychische zorg. Prinses Margriet nam ook een kijkje in het zorghotel en zag hoe 'virtual reality' wordt ingezet om de militairen te helpen revalideren.

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst

 

 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--