Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tip: Prinses Margriet opent tentoonstelling over de Veluwe

16 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft vrijdag de tentoonstelling 'Marjolein Bastin. Een ode aan de Veluwe' geopend in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Margriet maakte een praatje met Marjolein Bastin en ze kreeg een rondleiding door de tentoonstelling. Blauw Bloed was erbij! Je ziet het in bovenstaande video.

Er zijn onder andere veertig originele aquarellen te zien van kunstenares Bastin, waarvan circa vijftien nog niet eerder vertoond aan het publiek. Het Veluwse landschap is een grote inspiratiebron voor Marjolein Bastin, die bekendstaat vanwege haar tekeningen van dieren en planten. Ook is er een selectie Oudhollandse tegels met bloemen, planten en dieren te zien.

De tentoonstelling, die nog tot eind januari te zien is in Otterlo, is een samenwerking tussen Cultura Erfgoed, Historisch Museum Ede en het Nederlands Tegelmuseum. De expositie met werken van Bastin is onder meer in het leven geroepen vanwege het themajaar 'Ode aan het Landschap' van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Dit project heeft als doel meer kennis, aandacht en waardering te genereren voor het Nederlandse landschap.

Het Nederlands Tegelmuseum is tijdens de tentoonstelling 'Marjolein Bastin. Een ode aan de Veluwe' geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--