Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet steunt 'haar' dansers

15 februari 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft maandagochtend deelgenomen aan een digitaal overleg met medewerkers van het Nederlands dansgezelschap Introdans. Daar bespraken dansers, technici en andere betrokkenen de situatie van het gezelschap tijdens de pandemie. De prinses is de beschermvrouwe van het dansgezelschap.

Zoom_Introdans_HKH_Prinses_Margriet_15-02-2021__2_.jpg

Introdans, met Arnhem als uitvalsbasis, liet prinses Margriet weten hoe het met het gezelschap en de medewerkers gaat in deze coronatijd. De prinses wilde met haar aanwezigheid bij het overleg de medewerkers, van wie er zo'n twintig het gesprek bijwoonden, haar steun betuigen. Ook keken zij samen vooruit naar hoe de dans weer live bekeken kan worden zodra de coronamaatregelen dat toelaten.

Lees verder onder de afbeelding.

Prinses Margriet bij haar bezoek aan de voorstelling van Introdans in de Eusebiuskerk te Arnhem,
Prinses Margriet bij haar bezoek aan de voorstelling van Introdans in de Eusebiuskerk te Arnhem, september 2020.

Het dansgezelschap heeft als missie een breed publiek te laten kennismaken met moderne dans van hoog niveau. Gedurende het afgelopen coronajaar heeft het balletgezelschap dan ook digitale dansprojecten voor scholen ontwikkeld en maakte het dansfilms en -documentaires. Tijdens de huidige lockdown repeteren de dansers in de studio voor online-voorstellingen, terwijl het ondersteunend personeel thuiswerkt.

Op donderdagavond 17 september 2020 bezocht prinses Margriet de wereldpremière van de voorstelling 'sustained resonance' van Introdans in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het was voor het dansgezelschap de eerste live voorstelling voor publiek sinds de corona-uitbraak. 

Bron: ANP / Foto's: RVD en Introdans, Hans Gerritsen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--