Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet: "Weet dat ik aan jullie denk en jullie steun"

7 april 2020 · Leestijd 2 min

In een videoboodschap heeft prinses Margriet de medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis -waar de prinses erevoorzitter van is- bemoedigend toegesproken. "Blijf gezond, let op elkaar, en doe het samen."

Prinses Margriet nam de boodschap op vanuit haar eigen werkkamer in Apeldoorn. "Vanuit mijn huissarrest wil ik jullie graag een hart onder de riem steken", aldus de prinses in het begin van de video. "Wat een moeilijke tijden maken we mee. Er wordt een zwaar beroep op jullie gedaan, maar jullie staan er. Alle Rode Kruis-medewerkers en de tienduizenden vrijwilligers."

Alle activiteitein van het Rode Kruis houdt de prinses nauwlettend in de gaten, vertelt ze in de video. "Ik leef mee en heb enorme bewondering voor de bergen werk die jullie verzetten, niet zonder risico. Het Rode Kruis is er voor kwetsbare mensen in de samenleving. Dat blijkt nu eens te meer. Ik ben diep onder de indruk van jullie inzet, bevlogenheid en professionaliteit."

De prinses eindigde haar boodschap met de bemoedigende woorden: "Er ligt nog een onzekere periode voor ons, maar ik weet zeker dat de mensen nooit tevergeefs een beroep op jullie zullen doen. Weet dat ik aan jullie denk en jullie steun. Ik ben heel trots op jullie. Blijf gezond, let op elkaar en doe het samen."

Beeld: Rode Kruis

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--