Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Marie benadrukt belang van Deense hulporganisatie

7 maart 2022 · Leestijd 2 min

De Deense prinses Marie heeft zondag in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kopenhagen gesproken over het belang van hulp aan oorlogsvluchtelingen. Zij deed dat tijdens een eredienst ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van DanChurchAid, een Deense humanitaire organisatie die zich richt op het helpen van de armsten ter wereld.

"Niemand van ons had gedroomd dat het 100-jarig jubileum zou worden gevierd in het licht van een nieuwe oorlog in Europa", sprak Marie tijdens de dienst. "De oorlog in Oekraïne onderstreept het belang van het werk dat DanChurchAid doet. Mensen die de oorlog ontvluchten voelen de liefdadigheid en hulp van de organisatie, en we ervaren opnieuw hoe belangrijk eenheid en compassie zijn."

Na afloop van de eredienst nam de prinses ook nog deel aan de receptie in de feestzaal van de Universiteit van Kopenhagen. Ook de Deense minister van Ontwikkeling Flemming Møller Mortensen en DanChurchAid's secretaris-generaal Birgitte Qvist-Sørensen waren daarbij aanwezig. Het Deense koningshuis laat op sociale media weten dat beide bijeenkomsten werden gekenmerkt door de situatie in Oekraïne.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--