Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Marie presenteert Cambodjaans radioprogramma

8 april 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Marie is in Cambodja en heeft daar donderdag een aantal journalisten in opleiding ontmoet en een groep vrouwen die zich inzet voor kwetsbare Cambodjaanse vrouwen. De Deense prinses blikte op Instagram terug op deze ontmoetingen en op haar debuut als radiopresentator.

Marie is naar het Aziatische land gereisd voor de stichting DanChurchAid, waarvan zij beschermvrouwe is. Deze organisatie is onder meer in Cambodja actief om bewustzijn te creëren voor de rechten en gelijke behandeling van alle mensen. "Dit geldt met name voor de meest gemarginaliseerde en arme groepen in de samenleving", schrijft de prinses bij een serie foto's.

Lees verder onder de foto.

Marie Cambodja 2

"Vandaag ontmoette ik een groep vrouwen van het project Voices for Gender Equality, dat zich onder meer inzet voor de bevordering van de rechten van vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van geweld of die ontheemd zijn geraakt", vervolgt Marie. De prinses noemt het "zowel aangrijpend als oneindig triest om hun verhalen te horen".

Lees verder onder de foto.

Marie Cambodja 1

Journalistiek

Marie ontmoette donderdag in het Cambodjaanse Centrum voor Onafhankelijke Media later ook nog een groep jonge journalisten in opleiding die stage lopen. De prinses werd rondgeleid op de redactie in Phnom Penh en mocht daar zelfs voor het eerst een radioprogramma presenteren, waarin ze de luisteraars van Cambodja groette.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--