Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Stéphanie geeft interview op sterfdag vader

7 april 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Stéphanie van Monaco heeft maandagavond in een rechtstreeks uitgezonden vraaggesprek met Monaco Info uitgebreid gesproken over haar vader Rainier, de zorgen over haar broer en de coronacrisis.

Aanleiding voor het interview met Stéphanie was de vijftiende sterfdag van haar vader, vorst Rainier III die op 6 april 2005 overleed. "Ik had een sterke band met mijn vader. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk", aldus de prinses. Rainier regeerde met vaste hand en Monaco heeft veel aan hem te danken, zo vertelde zijn jongste dochter Stéphanie. Haar broer Albert bouwt nu voort op dat fundament.

Zorgen

In het gesprek met het Monegaskische nieuwskanaal vertelde ze verder over de zorgen die ze had toen haar broer prins Albert besmet was geraakt met het coronavirus. "Het kan goed aflopen, maar dat is niet bij iedereen het geval", aldus Stéphanie.  Prins Albert werd vorige week genezen verklaard en neemt nu rust bij zijn gezin in zijn woning aan de Franse kant van de grens met Monaco.

Ook kwamen de economische gevolgen van de coronacrisis ter sprake. De prinses maakt zich als beschermvrouw van het circusfestival van Monte Carlo in het bijzonder zorgen over de wereld van circussen. "De kosten voor de dieren bijvoorbeeld gaan door maar de inkomsten zijn gestopt. Vooral kleinere circussen hebben het nu heel moeilijk", wist de prinses. 

Stéphanie hoopte dat er lessen getrokken worden uit de huidige crisis en dat de samenleving zal verzachten. "Dat mensen aardiger met elkaar omgaan, niet meer duwen om vooraan te kunnen staan en alleen aan zichzelf denken."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--