Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinsesjes prijken op tas van Beatrix

17 januari 2018 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag en woensdag hun traditionele nieuwjaarsontvangsten gehouden in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Ook prinses Beatrix was beide dagen van de partij.

Prinses_Beatrix_Nieuwjaarsontvangsten.jpg

Leuk detail: Prinses Beatrix arriveerde dinsdag met niet zo maar een handtas. Op haar tas prijkte een foto van haar kleindochters Amalia, Alexia en Ariane.

Net als voorgaande jaren waren prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven ook aanwezig bij de ontvangsten. De koning richtte dinsdag tijdens zijn speech ook even het woord tot zijn tante Margriet, die vrijdag 75 jaar wordt, en zijn moeder Beatrix, die eind januari haar 80e verjaardag viert.

"De vooruitzichten voor dit jaar zijn gunstig", vatte Willem-Alexander samen. "Men moet de dag niet prijzen voor het avond is, om een verstandig Nederlands spreekwoord te gebruiken. Maar de seinen voor 2018 staan op groen."

Het koningspaar ontving dinsdag enkele honderden Nederlandse genodigden, zoals bestuurders, politici en medewerkers van de Nationale Politie. Woensdag was het de tijd voor de buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van internationale instellingen die in Nederland zijn gevestigd.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--