Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Probleem tijdens vlucht van Spaanse koning Felipe

12 november 2021 · Leestijd 2 min

Een vliegtuig, waarin onder andere de Spaanse koning Felipe wordt vervoerd, is omgeleid vanwege een operationeel probleem. Het voertuig was onderweg naar de luchthaven van Vigo, maar is omgeleid naar het vliegveld nabij Santiago de Compostela, zo'n honderd kilometer noordelijker.

Dat melden Spaanse media op basis van ingewijden van de organisatie, waar Felipe naar onderweg was. De Spaanse vorst heeft een bezoek gepland staan bij een autofabrikant van elektrische auto's. Daar is hij aanwezig bij een presentatie van de nieuwste lichting bedrijfswagens die elektrisch rijden.

Bij de presentatie zijn onder anderen de voorzitter van het Galicisch parlement en de burgemeester van Vigo uitgenodigd. Of het evenement nog op tijd doorgaat, is niet bekend.

Update! Koning is goed aangekomen

Koning Felipe is goed aangekomen bij zijn werkafspraak in de Spaanse stad Vigo, nadat zijn vliegtuig was omgeleid vanwege een 'operationeel probleem'. Het is niet bekend wat er aan de hand was

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Na de presentatie nam de Spaanse vorst ook nog een kijkje op de werkplaats, waar de elektrische auto's worden gemonteerd. Bij het bezoek waren onder meer afgevaardigden van de autofabrikant aanwezig en de burgemeester van Vigo.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--