Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen beleeft voor het eerst trouwdag zonder Philip

20 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth beleeft zaterdag voor het eerst haar trouwdag zonder prins Philip. De 95-jarige vorstin en de in april van dit jaar op 99-jarige leeftijd overleden hertog van Edinburgh zouden 74 jaar getrouwd zijn.

Het is niet bekend hoe Elizabeth de dag zal doorbrengen. De koningin lijkt weer enigszins op de been, nadat ze afgelopen maand met haar gezondheid kwakkelde en daarom meerdere officiële werkzaamheden moest afzeggen. Maar waar ze vorig weekend nog vanwege een blessure aan haar rug verstek moest laten gaan bij Remembrance Day, ontving ze woensdag alweer werkbezoek op Windsor Castle.

Mogelijk brengt ze de dag door op haar landgoed Sandringham, op zo'n drie uur rijden van Londen. Verschillende Britse media weten dat Sandringham het favoriete landgoed was van prins Philip en dat de koningin daar om die reden tegenwoordig graag is. Mogelijk krijgt ze daar gezelschap van prins William en zijn gezin. Haar kleinzoon en zijn vrouw Catherine en hun kinderen verblijven regelmatig een weekend in hun zomerhuis Anmer Hall, dat in de buurt van Sandringham ligt.

Afgelopen week haalde de vorstin haar overleden echtgenoot nog even aan in een door haar zoon Edward uitgesproken speech tijdens de kerkvergadering van de Generale Synode. "Het is moeilijk te geloven dat het meer dan vijftig jaar geleden is dat prins Philip en ik de allereerste vergadering van de Generale Synode bijwoonden", liet ze weten. "Niemand van ons kan het verstrijken van de tijd vertragen, en hoewel we ons vaak concentreren op alles wat er in de tussenliggende jaren is veranderd, blijft er veel onveranderd, inclusief het evangelie van Christus en zijn leringen."

Elizabeth en Philip Mountbatten gaven elkaar op 20 november 1947 het jawoord in de Westminster Abbey in Londen. De plechtigheid werd die dag live op de radio uitgezonden door de BBC. Later op de dag waren er ook beelden te zien op tv. Het echtpaar kreeg in de jaren die volgden vier kinderen; Charles, Anne, Andrew en Edward.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--