Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen eert voorbeeldfunctie van de zorg op Wereldgezondheidsdag

7 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth grijpt Wereldgezondheidsdag aan om dinsdag stil te staan bij het werk van zorgmedewerkers. De Queen eert in haar boodschap, die op social media is gedeeld, vooral hun toewijding in de strijd tegen het coronavirus en stelt dat iedereen daar een voorbeeld aan kan nemen.

"Ik wil iedereen die in de zorg werkt bedanken voor hun onbaatzuchtige inzet en toewijding in hun cruciale rol om de gezondheid en het welzijn van het Gemenebest, en overal ter wereld, te beschermen en te verbeteren", schrijft Elizabeth.

Volgens de koningin komt in "uitdagende tijden" het beste in mensen naar boven. "De toewijding van talloze verpleegkundigen, vroedvrouwen en andere zorgmedewerkers is, in deze ontzettend uitdagende omstandigheden, een voorbeeld voor ons allen."

Waardering

De Britse vorstin bedankt de zorgmedewerkers namens de hele koninklijke familie. "Mijn familie en ik sturen jullie onze oneindige waardering en de beste wensen."

Elizabeth stond tijdens haar toespraak zondag ook al stil bij de inzet van de zorgmedewerkers in de coronacrisis. Ze zei dankbaar te zijn voor het zorgpersoneel en andere werkenden, die ervoor zorgen dat het land er zo snel mogelijk weer bovenop komt.

Op sociale media deelde de Royal Family de onderstaande video en boodschap.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--