Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen heeft interview Harry en Meghan nog niet gezien

6 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth zal het nu al beruchte interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey zondag zelf live op televisie moeten volgen. Dat melden paleisbronnen aan The Mirror. De Queen zou vooraf geen kopie van het gesprek hebben gekregen.

"Iedereen zal het op hetzelfde moment moeten kijken", zeggen paleismedewerkers. Dat betekent dat ook Harry's vader prins Charles en zijn broer prins William nog niet weten wat er precies gezegd is tijdens het interview. Ze zullen dan ook pas eventueel reageren op de uitspraken als ze alles hebben gezien, aldus de bronnen.

Het interview van Harry en Meghan met Oprah wordt zondagnacht (Nederlandse tijd) in de Verenigde Staten uitgezonden op CBS. In het Verenigd Koninkrijk is het gesprek maandagavond via ITV te zien. Nederland volgt een dag later met de uitzending op Net5.

Kosten

De Amerikaanse televisiezender CBS betaalt tussen de 5,8 miljoen en 7,5 miljoen euro voor de rechten van het interview met prins Harry en zijn vrouw Meghan. Dat schrijft The Wall Street Journal. Het echtpaar, dat eerder dit jaar de banden met het Britse koninklijk huis verbrak, is te gast bij talkshowhost Oprah Winfrey.

Het interview, dat zo'n twee uur duurt en al eerder werd opgenomen, wordt zondag in meerdere landen uitgezonden. Meghan doet een boekje open over haar ervaringen met de koninklijke familie. Later in het interview schuift ook prins Harry aan. Door het veelbesproken interview is de relatie tussen het stel en Buckingham Palace flink bekoeld.

De belangstelling voor het vraaggesprek wordt bij televisiezenders steeds groter, ook omdat al enkele fragmenten naar buiten kwamen. Daarin laat Harry zich onder meer uit over de media-aandacht die hij en zijn vrouw eerder kregen. Naar verluidt kost een reclamespotje op CBS rondom het interview zondag inmiddels ruim 270.000 euro per 30 seconden.

Het interview met Oprah, die in 2018 ook te gast was op het huwelijk van Harry en Meghan, volgt ongeveer een jaar na de zogenoemde #Megxit. Sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis heeft het koppel ook een stap buiten de schijnwerpers gezet. Wel sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify voor meerdere projecten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--