Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen kan niet videobellen met dames op leeftijd

29 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth moet ook dit jaar haar 'vriendinnen' van vrouwenorganisatie Sandringham Women's Institute missen. De koningin checkt jaarlijks in bij een vergadering van de dames, maar al sinds februari vorig jaar zijn alle samenkomsten vanwege de coronacrisis geannuleerd. Een digitaal onderonsje zit er niet in omdat de leden op leeftijd zijn en bijna allemaal niet kunnen omgaan met computers, vertelt voorzitter Yvonne Browne aan de Daily Express.

De Queen, die al sinds 1943 lid is van de organisatie en erevoorzitter is, schuift traditiegetrouw in januari aan bij een van de maandelijkse vergaderingen. Vorig jaar moest Elizabeth ook al een meeting missen omdat ze toen verkouden was.

Hoewel de 94-jarige koningin tijdens de coronacrisis zelf al vaker digitale bijeenkomsten heeft bijgewoond, is dat voor andere leden lastiger. Van de dertig leden zijn er maar vijf of zes die met een computer kunnen omgaan, vertelt Browne. "We hoopten dat we in maart weer konden gaan vergaderen, maar het is nu niet zeker of dat gaat lukken."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--