Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen ontmoet Angela Merkel voor de laatste keer

3 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft voor de laatste keer een onderhoud gehad met de vertrekkend Duitse bondskanselier Angela Merkel. De Britse vorstin ontving haar op Windsor Castle voor een audiëntie.

Een opgewekte Elizabeth begroette Merkel hartelijk, zo is op beelden te zien. "Goed u weer te zien", aldus de koningin, die daarna wees op de aanwezige fotografen. "Hier staan de fotografen, ik ben er altijd van bewust dat ze een foto willen maken en geschiedenis willen schrijven."

Elizabeth vroeg Merkel vervolgens naar haar ontmoeting met premier Boris Johnson, eerder op de dag. De Duitse, die binnenkort na ruim zestien jaar afscheid als regeringsleider neemt, bevestigde dat deze op het landgoed Chequers plaatshad en dat ze een "prachtige dag" had gehad.

Merkel en Elizabeth zagen elkaar kort geleden nog. Half juni, bij de driedaagse top van de G7 in Cornwall, moest de bondskanselier nog hartelijk lachen om de vorstin. Tijdens een officieel fotomoment met de G7-leiders grapte ze: "Moeten we kijken alsof we het naar onze zin hebben?"

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--