Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Queen opent haar vernieuwde 'achtertuin'

5 februari 2020 · Leestijd 1 min

Koningin Elizabeth heeft woensdag het hernieuwde Wolferton's Pumping Station geopend, een gemaal op het koninklijke landgoed Sandringham.

Het Wolferton-gemaal werd kort na de Tweede Wereldoorlog geopend om de omliggende 7000 hectare moerasland, dat zich onder de zeespiegel bevindt, te draineren, drogen en bewerken. Het pompstation ligt op landgoed Sandringham, waarop zich ook Sandringham House, de privéwoning van de Britse vorstin staat.

Lees verder onder de foto's.

George VI

Maandag was het 72 jaar geleden dat Elizabeths vader koning George VI het oorspronkelijke gemaal opende. Hij zei over Sandringham: "Ik ben hier altijd zo gelukkig geweest, ik houd van de plek". In de afgelopen achttien maanden is het pompstation van Wolferton herbouwd tot een milieuvriendelijker station, om de lokale fauna zo goed mogelijk te beschermen.

Elizabeth sprak met projectmedewerkers die betrokken waren bij de verbouwing. Tijdens een rondleiding door het station werd haar alles verteld over de pompen, die alle drie de capaciteit hebben om in ongeveer negen minuten een zwembad van olympisch formaat te legen. The Queen startte vervolgens de pompen vanuit de controlekamer. Daarna onthulde ze een gedenkplaat ter herinnering aan haar bezoek aan het gemaal.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--