Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen schrijft brief aan paardenrace Royal Ascot

16 juni 2020 · Leestijd 2 min

Vanwege de coronacrisis vindt Royal Ascot, de jaarlijkse paardenrace in Ascot, dit jaar plaats zonder publiek. Dat betekent dus ook dat koningin Elizabeth voor het eerst in 75 jaar niet van de partij is. De Queen heeft volgens HELLO! Magazine echter wel een brief geschreven aan de deelnemers om de pijn van haar afwezigheid iets te verzachten.

"Deze editie zal voor velen anders voelen, aangezien het toch vaak een kans is voor vrienden, familie en collega's om samen te komen en te genieten van een gedeelde passie", schrijft Elizabeth, die het evenement dit jaar vanuit Windsor Castle moet volgen. "Ik ben er echter van overtuigd dat het door de moedige inspanningen van de organisatoren, eigenaren, trainers en het stalpersoneel een van de mooiste Britse sportevenementen en een hoogtepunt op de racekalender zal blijven."

Lees verder onder de foto.

ANP-374760274.jpg

Paardenrace op tv

De paardenraces worden gelukkig nog wel op de Britse televisie uitgezonden. De Queen sluit af met een gelukswens aan de deelnemers en andere thuisblijvers. "Aan iedereen die aan Royal Ascot deelneemt, fysiek of virtueel: ik hoop dat u uitermate geniet van deze unieke raceweek."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--