Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen weet ook nog niet hoe haar kerst eruit zal zien

28 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Buckingham Palace heeft Britse media verteld dat het nog veel te vroeg is om te speculeren over wat koningin Elizabeth en haar familie wel of niet zullen doen met de kerstdagen.

Het paleis zei dat in reactie op berichten dat de Queen zou afzien van haar traditionele bezoek aan de kerk van Maria Magdalena bij haar landgoed Sandringham. Besluiten daarover worden pas op het laatste moment genomen, aldus Buckingham Palace.

De Britse vorstin bevindt zich sinds haar zomervakantie weer in Windsor Castle, waar een gezondheidsbubbel rond haar is gevormd. Personeel blijft een bepaalde tijd op het kasteel, neemt dan enige tijd vrij en gaat pas na zelfisolatie weer aan de slag. Dit alles om te voorkomen dat iemand de 94-jarige koningin besmet met het coronavirus. Ook rond haar man, prins Philip (99), bestaat zo'n regeling.

Kersttradities

Prins George en prinses Charlotte waren vorig jaar voor het eerst aanwezig bij de traditionele mis.
Prins George en prinses Charlotte waren vorig jaar voor het eerst aanwezig bij de traditionele mis.

Hoe kerstmis eruit gaat zien is niet bekend. De dan geldende coranaregels zijn dat namelijk ook niet. Normaliter komt de gehele koninklijke familie (inclusief neven en nichten van Elizabeth) enkele dagen vooraf traditioneel samen voor een lunch op Buckingham Palace. De kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van de Queen verzamelen zich daarna in Sandringham, waar ze op kerstochtend samen naar de mis lopen.

Op dit moment zijn samenkomsten van meer dan zes personen buiten het eigen huishouden niet toegestaan, hetgeen de familiereünie niet mogelijk zou maken. Daarnaast speelt het probleem dat altijd honderden mensen afkomen op de komst van de koninklijke familie naar St Magdalene's, het kerkje waar een groot deel van de Windsors te voet naar toe gaat. Vorig jaar waren er 1500 belangstellenden en dat is onder de huidige omstandigheden ook niet gewenst.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--