Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen zegt 'thanks' tegen medewerkers kinderzorg

2 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft donderdagmiddag een ode gebracht aan de kinderzorg in het Verenigd Koninkrijk. Op het Twitteraccount Royal Family, waar doorgaans vooral updates over de Queen worden gedeeld, worden onderwijsmedewerkers bedankt die het land draaiende houden.

"Waarom zouden we geen verhalen delen over de ongelooflijke kinderopvang, leraren, maatschappelijk werkers en leraren in het speciaal onderwijs die gezinnen in het VK ondersteunen?"

De koningin bedankt onder anderen medewerkers van New Battle High, een middelbare school die 90 procent van de klassen online geeft en thuisscholing aanbiedt. "Ze zijn zelfs begonnen met het 3D printen van beschermingsmaskers!", zo schrijft Royal Family. 

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Daarna bedankt Elizabeth alle medewerkers van de Portesbery Voice school, die vrijwillig de kinderen opvingen van ouders met vitale banen tijdens de paasvakantie. De school voor jonge kinderen met leerproblemen werd geopend door Sophie Helen Mountbatten-Windsor, de echtgenote van prins Edward.

Ten slotte sprak de koningin haar lof uit voor schoolhoofd Marshall Kilgore van de Drumachose basisschool, die afgelopen november de Britse ridderorde kreeg. "Het personeel houdt klaslokalen open voor kinderen van belangrijke werknemers en ondersteunt ouders met thuisonderwijs met ongelooflijke schoolpakketten."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--