Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rania is deze maand naast koningin ook covermodel

28 februari 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Rania van Jordanië staat deze maand op de cover van de Arabische versie van het tijdschrift Harper's Bazaar. In het interview vertelt ze onder meer over haar doelen als koningin en de opvoeding van haar kinderen.

De aanleiding voor het interview is het feit dat het 20 jaar geleden is dat koning Abdullah en koningin Rania op de troon kwamen. In het artikel worden verschillende thema's behandeld, zoals de situatie rondom vluchtelingen in Jordanië. De afgelopen jaren vluchtten veel Syriërs naar hun buurland. Rania zegt hierover: "Ik denk dat de keuzes die Jordanië, het leiderschap en de bevolking heeft gemaakt toen de Syriërs begonnen te vluchten de geschiedenis in zal gaan als een voorbeeld van moreel leiderschip en moed."

Het interview kreeg een extra koninklijk tintje doordat de foto's van Rania zijn gemaakt door Alexi Lubomirski. Deze fotograaf maakte ook de verlovings-en trouwfoto's van Harry en Meghan.

Lees verder onder de foto's. 

Rania vertelt in het interview ook hoe het is om kinderen op te voeden die 'prins' of 'prinses' voor hun naam hebben staan. "Ik wil dat ze normale kinderen zijn", zegt Rania. "Soms voelt het alsof ik tegen de stroom in zwem omdat ze overduidelijk royals zijn en mensen ze soms ook zo behandelen. Maar ik probeer ervoor te zorgen dat ze een eigen identiteit vormen buiten hun titel om. Ik vertel ze altijd: 'jij draagt je titel, je titel draagt jou niet'. Ze moeten het zien als een verantwoordelijkheid, niet als privilege."

Bron: Harper's Bazaar Arabia 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--