Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Reacties op boek Harry: angst voor nieuwe conflicten en spot

20 juli 2021 · Leestijd 3 min

Het nieuwe boek waarin Harry zijn verhaal wil vertellen zorgt voor veel reacties. Er wordt spottend op gereageerd maar ook gevreesd voor nieuwe conflicten.

Presentator Piers Morgan, die zich het afgelopen jaar meermaals negatief uitliet over de jongste zoon van prins Charles, kan het bijna niet geloven. "Dit moet een fucking grapje zijn???", schrijft Morgan op Twitter met een hele reeks emoticons die tranen met tuiten lachen. "Klaar om zijn verhaal te vertellen? Prins Privacy is nooit gestopt met jengelen, zeuren en het kapotmaken van zijn familie."

Morgan stapte eerder dit jaar op als presentator van Good Morning Britain. De presentator vertrok nadat zijn kritiek op het interview van prins Harry en zijn vrouw Meghan met Oprah Winfrey niet werd gewaardeerd door zijn collega's. Morgan noemde het interview een schande en zei Meghan niet te geloven en weigerde zijn excuses aan te bieden.

Lees verder na de tweet!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Robert Jobson vreest voor nieuwe conflicten

Voor anderen is de komst van de memoires van prins Harry is geen verrassing. "Dit ging sowieso gebeuren, net zoals de nacht op de dag volgt, zegt auteur Robert Jobson, schrijver van de biografie Prince Philip's Century over het leven van prins Philip, tegen de Daily Mail. Hij vreest voor nieuwe conflicten binnen de Britse koninklijke familie.

De biograaf denkt dat een nieuwe confrontatie tussen Harry en zijn familie onvermijdelijk is. Hij ziet een parallel met de periode na het aftreden van koning Edward VIII in 1936. "Zijn boek, A King's Story, zorgde in de jaren vijftig voor een mediastorm. Het was een sensatie."

"Dit boek zal ongetwijfeld chaos veroorzaken binnen het Huis van Windsor. Als Harry in detail zal schrijven over de geestelijke gezondheidsproblemen van zijn vrouw en het vermeend racisme binnen de koninklijke familie zal dat enorme schade toebrengen aan de familie en de monarchie als instelling."

Jobson vraagt zich dan ook af wat Harry precies wil bereiken met het boek, dat volgens hem ongetwijfeld een internationale bestseller gaat worden. "Hij is al rijk en beroemd en wat hij ook zal zeggen, dit zal tot conflicten leiden."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--