Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rebelse kinderen thuis? Dat geldt ook voor de royals!

5 december 2023 · Leestijd 5 min

Als de kinderen niet naar school of de opvang kunnen, wordt het er thuis niet altijd gezelliger op. (Klein)kinderen die zich vervelen, gaan rondhangen of juist heel rebels worden. En daar hebben de royals ook mee te maken. We maakten een lijstje van koninklijke kinderen, hun buien en hun kliermomentjes vóór de camera’s.

#1 Hoe lang duurt het nog?!

De doop van Ariane in 2007 had, zoals de dominee zei, iets weg van een ‘baldadig kinderfeestje’. Met 850 gasten in de kerk, maakten Amalia, Alexia, graafjes, gravinnetjes, neefjes en nichtjes er een groot feest van. Liggen op de grond, trekken aan de toga van de dominee, elkaar met kussens om de oren slaan, bloemen uit de bloemstukken halen… De dominee sloot de roerige plechtigheid af met de woorden ‘volgens mij wordt het zo langzamerhand kinderbedtijd’. Snel naar huis!

Lees verder onder de foto's. 

Doop_Ariane4.jpg
Doop_Ariane.jpg
Doop_Ariane6.jpg

#2 Ik wil niet meer!

Als prins William, Catherine, George en Charlotte in 2017 op staatsbezoek zijn in Duitsland en Polen, is de 2-jarige Charlotte er even helemaal klaar mee. Moet ze na alle verplichtingen wéér een helikopter in! En wat doe je dan als peuter? Juist, je gaat letterlijk even dwarsliggen.

Lees verder onder de foto's. 

Cambridges_op_vliegveld.jpg
Huilende_charlotte_op_vliegveld.jpg
Charlotte_wil_niet_lopen.jpg

#3 Leven in de brouwerij…

Prins Constantijn had vroeger weinig op met Koninginnedag. Hij lijkt zich behoorlijk te vervelen op de verschillende foto’s van de verjaardag van zijn oma, koningin Juliana. Maar hoe ouder hij wordt, hoe meer hij de lol ervan begint in te zien. Zo schiet de rebelse Constantijn in 1978 met elastiekjes en propjes op de aanwezige pers bij Paleis Soestdijk. Zo wordt Koninginnedag voor hem toch nog een klein succes (hoewel zijn moeder Beatrix daar waarschijnlijk heel anders over denkt).

Lees verder onder de foto's. 

Constantijn_Koninginnedag_Soestdijk2.jpg
Constantijn_Koninginnedag.jpg
Constantijn_Koninginnedag_Soestdijk.jpg

#4 Van je zus moet je het maar hebben

Van je zus moet je het maar hebben, moet de Zweedse Oscar vaak hebben gedacht. Zijn oudere zus Estelle vindt het maar wat leuk om lekker aan haar broertje te zitten tijdens de fotomomenten met de pers. Zo zien we hier de balkonscène ter ere van de 72ste verjaardag van Koning Carl Gustav.

Lees verder onder de foto.

Oscar_en_Estelle.jpg

#5 Houd je mond!

Savannah Philips en George krijgen de lachers op hun hand tijdens het jaarlijkse Trooping the Colour. Op het balkon waar de voltallige Britse koninklijke familie verschijnt, vindt George het leuk om een liedje te zingen. Nadat Zara met een vinger op haar mond duidelijk maakt dat ze geen behoefte heeft aan het gezang van George, pakt ze het nog wat hardhandiger aan. Zo, daar komt geen geluid meer uit!

Lees verder onder de foto's. 

Savannah_Philllips_en_George2.jpg
Savannah_Phillips_en_George.jpeg

#6 Wegwezen!

De 40ste verjaardag van (toen nog kroonprins) Willem-Alexander, wordt in 2007 groots gevierd bij Paleis het Loo. Koninklijke gasten uit binnen- en buitenland zijn aanwezig om het feest te vieren. De prinsesjes hadden duidelijk minder zin in de verjaardag van hun papa. Het ritje in de koets was natuurlijk al best wel lang… en saai… en dan moeten er ook nog foto’s worden genomen. Amalia en Alexia weten niet hoe snel ze het op een rennen moeten zetten, wegwezen!

Lees verder onder de foto's. 

WA40.jpg
Wa_40-2.jpg

#7 Ik wil niet naar school!

De Spaanse prinses Sofia heeft in 2010 weinig zin in haar eerste schooldag. Onderweg naar school laat ze zich vallen en moeder Letizia krijgt haar met moeite overeind. En dat is pas het begin van het schooljaar. Gelukkig heeft haar oudere zus Leonor er wel zin in.

Lees verder onder foto.

Sofia_eerste_schooldag.jpg

#8 Ja, doei!

Tijdens een bekende Britse zeilwedstrijd, wordt de koninklijke familie uiteraard weer volop gefotografeerd door alle aanwezige media. Als prinses Charlotte van haar moeder even vanachter het glas mag zwaaien naar het publiek, besluit Charlotte haar ondeugende kant te laten zien. En uitgerekend deze foto’s sieren natuurlijk de volgende dag in alle Britse kranten. Gelukkig kan mama Catherine erom lachen.

Lees verder onder de foto.

Charlotte_steekt_tong_uit.jpg

#9 Wat een herrie!

Oh, oh, Louis! De jongste zoon van prins William en Catherine laat wel heel duidelijk merken dat hij de overvliegende vliegtuigen tijdens Trooping the Colour (2022) maar niks vindt.

Lees verder onder de foto. 

ANP-449681472

Worstelingen

Catherine onthulde in 2019 haar eigen worstelingen met het ouderschap. "Het is echt lastig. Je krijgt erg veel steun als beginnende moeder met de baby, maar nadat ze een jaar zijn geworden valt dat weg." De vrouw van prins William, die moeder is van drie kinderen, zegt dezelfde worstelingen te ervaren als andere ouders.

Pubergedoe

Niet alleen deze koninklijke kinderen kunnen er wat van, maar wellicht herken je er iets in van je eigen kind of puber. Wil je meer lezen over 'pubergedoe'? Bij de EO kun je nu een puberspecial aanschaffen met daarin allerlei onderwerpen die tijdens de puberteit aan het licht komen (van een gameverslaving tot aan het beginnen met roken). Koop hier de puberspecial.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--