Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Remembrance Sunday: Britse royals op pad naar herdenkingsceremonies

11 november 2020 · Leestijd 2 min

Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis, gaan Charles en Camilla weer op bezoek in het buitenland. Het paar is uitgenodigd om de herdenkingsceremonie voor oorlogsslachtoffers bij te wonen tijdens de nationale dag van rouw in Duitsland. Prins William nam ook de tijd de koninklijke marine, het leger en de luchtmacht te bedanken. In het kader van Remembrance Week ging de hertog van Cambridge via een videoverbinding in gesprek met de militairen.

Charles en Camilla naar Duitsland

Tijdens de ceremonie, die plaatsvindt in Berlijn, worden dit jaar niet alleen de oorlogsslachtoffers herdacht. Er wordt ook gefocust op de vriendschap tussen Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De prins en hertogin van Cornwall zullen eerst zien hoe er kransen worden gelegd bij de Neue Wache gedenkplaats, waar ze vervolgens de herdenkingsceremonie zullen bijwonen.

Voordat prins Charles en Camilla het land mogen betreden, moeten ze streng getest worden op het coronavirus. Het is de eerste keer dat iemand van de Britse koninklijke familie aanwezig is bij de herdenkingsceremonie in Duitsland.

William bedankt militairen tijdens Remembrance Week

"We denken veel aan jullie en aan het belangrijke werk dat jullie doen", zegt William tegen de drie vertegenwoordigers. "Ik hoop dat we mensen eraan kunnen herinneren hoe toegewijd, overtuigd en geweldig de mensen in dat werk zijn." Vervolgens vraagt hij ook wat Remembrance Week voor de drie militairen betekent. "Remembrance Day is de dag dat we een eerbetoon brengen aan de mensen die hun leven hebben verloren", zegt een van hen.

Het Verenigd Koninkrijk en andere delen van het Gemenebest herdenken op 11 november hun oorlogsslachtoffers tijdens Remembrance Day. Dan wordt om 11.00 uur twee minuten stilte gehouden. In de gehele week, Remembrance Week, wordt aandacht besteed aan deze dag. Het symbool van Remembrance Day is een klaproos. Een speldje daarvan droeg William op zijn jasje.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--