Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Restauratie Buckingham Palace na 179 jaar opgepakt

16 juni 2020 · Leestijd 2 min

Het heeft even geduurd, maar maandag heeft Westminster City Council toestemming gegeven voor het herstel van een deel van het lekkende dak van Buckingham Palace. Westminster is de deelgemeente van Londen waarin het paleis ligt. Bijzonder is dat de lekkage al in 1831 is geconstateerd en al die tijd op de werklijst heeft gestaan. Bij nadere inspectie in januari bleek het in zeer slechte staat te verkeren.

Buckingham Palace voerde het 179 jaar oude inspectierapport op bij de aanvraag voor de reparatie van het dak en een deel van een schoorsteen. "Regen was al door de bekleding van de zuidwestelijke toren gedrongen, en hoewel scheuren gemakkelijk gedicht kunnen worden, is er geen garantie tegen herhaling ervan. De vervanging door een duurzamere bekleding wordt geadviseerd", aldus de observatie.

In die tijd regeerde koning William IV, die het paleis niet bewoonde. Zijn nichtje Victoria die in 1837 koningin werd en tot 1901 op de troon bleef, maakte van Buckingham Palace haar permanente residentie maar zonder dat het lekkende dak werd aangepakt. De reparatie wordt nu meegenomen als onderdeel van een ingrijpende opknapbeurt waarvoor koningin Elizabeth haar jaarlijkse toelage zelfs met tientallen miljoenen verhoogd heeft gekregen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--