Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royal Ascot van start met Britse royals

16 juni 2021 · Leestijd 2 min

Net als voorgaande jaren staat een groot deel van de Britse koninklijke familie de komende dagen langs de baan van Royal Ascot. Dinsdag zijn daar de jaarlijkse paardenraces begonnen, in aanwezigheid van prins Charles en zijn vrouw Camilla. Zij reikten aan het einde van de dag de prijzen uit aan de winnaars.

Ook nichtje Zara Tindall en haar man Mike waren van de partij bij het evenement in Ascot. In tegenstelling tot vorig jaar is er ook publiek welkom bij de races.

Koningin Elizabeth, groot paardenliefhebber en eigenaresse van renpaarden, was er op de eerste dag niet bij. Verschillende Britse media schrijven dat ze waarschijnlijk nog wel een kijkje komt nemen. De paardenraces duren in totaal vijf dagen.

Lees verder onder de foto's.

Dinsdag kwam al wel een van Elizabeth's paarden in actie. Zonder groot succes overigens: King's Lynn eindigde als zevende. De komende dagen nemen nog meer paarden van de 95-jarige koningin deel aan de races.

Vorig jaar moest Elizabeth Royal Ascot vanwege de coronacrisis overslaan. Voor het eerst in 75 jaar kon ze de races niet bijwonen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--