Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals besteden aandacht aan Dag van de Verloskundige

5 mei 2021 · Leestijd 2 min

Catherine, de hertogin van Cambridge, heeft vanwege de internationale Dag van de Verloskundige iemand uit het werkveld geïnterviewd. Voor het Britse vakblad Nursing Times ondervroeg de echtgenote van prins William de Oegandese verloskundige Harriet Nayiga.

Nayiga werkt al jaren als verloskundige en richtte een organisatie op die zich in Oeganda richt op de seksuele gezondheid van jongeren. Catherine was vooral benieuwd naar het antwoord op de vraag waarom Nayiga als verloskundige is gaan werken, hoe haar werkdagen er uitzien en vroeg ook naar haar organisatie.

De hertogin zou graag naar Oeganda komen om de verloskundige te ontmoeten, zei ze aan het eind van het interview. "Je zou heel trots moeten zijn op al je harde werk en de inspanning die het kost. Ik zie je passie en toewijding."

Mette-Marit

Prinses Mette-Marit heeft in een videoboodschap alle verloskundigen bedankt voor hun werk tijdens de coronacrisis. Ze benadrukt daarbij het belang van goede zorg in crisistijden.

"Jullie helpen bij het begin van het leven. Jullie waarborgen de veiligheid en professionaliteit in een van de meest kwetsbare momenten voor moeder en kind", aldus de prinses, die zelf samen met kroonprins Haakon drie kinderen heeft: Marius, Ingrid en Sverre. "Ook tijdens corona worden er net zoveel kinderen geboren als normaal. Ouders en pasgeborenen hebben dezelfde hulp nodig als normaal."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--