Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opvallend! Deze royals zijn linkshandig

9 november 2023 · Leestijd 2 min

Als staatshoofd moet je veel wetten en andere belangrijke documenten ondertekenen. En hoewel de meeste mensen rechtshandig zijn, schrijft toch een groot aantal royals met links. Wij zochten uit wie het zijn.

#1 Prins William

Linkshandig zijn is erfelijk, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Omdat koningin Victoria, koning George VI en de Queen Mother allemaal met links schreven, is het niet gek te bedenken dat prins William ook de voorkeur geeft aan zijn linkerhand. Toen zijn vader kort na het overlijden van koningin Elizabeth tot koning werd uitgeroepen, ondertekende de prins een document met links.

Lees verder onder de foto.

William-links

#2 Hertogin Sophie

In de Britse koninklijke familie is er nog een royal die linkshandig is. Hoewel ze niet in dezelfde familie geboren is, schrijft ook hertogin Sophie met haar linkerhand. Vaak wordt van linkshandigen gezegd dat ze creatiever zijn. Of dat echt waar is, is nooit uit wetenschappelijk onderzoek gebleken. Toch laat Sophie zich van haar creatieve kant zien als ze in 2017 een bezoek brengt aan de City of Glasgow College, waar ze bladgoud op een wapen decoreert.

Lees verder onder de foto.

Sophie-links

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#3 Prinses Leonor

Ook de toekomstige koningin van Spanje doet alles met links. Zo zien we de prinses links schrijvend op de militaire academie en deelt ze de Prinses van Austurië-prijzen met haar linkerhand uit. Wist je trouwens dat linkshandigen beter zijn in sport? Leonor kan dit zeker beamen. Ze heeft namelijk vanaf jonge leeftijd al een grote passie voor ballet.

Lees verder onder de foto.

Leonor-links
Leonor-links

#4 Prinses Amalia

De laatste royal die niet in dit rijtje mag ontbreken is onze toekomstige koningin. Als ze bij haar eerste bezoek aan de Raad van State een boom plant, doet Amalia dat met links. En tijdens een quiz op de Cariben schrijft de prinses met links. Wetenschappelijk onderzoek heeft overigens aangetoond dat er bij linkshandigen een betere connectie is tussen beide hersenhelften, waardoor ze op een snellere manier informatie kunnen verwerken. Niet zo gek dus dat Amalia cum laude slaagde voor haar eindexamen gymnasium.

Amalia-links
Amalia-links

Foto's: ANP/X

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--