Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5x royals op de catwalk

25 september 2023 · Leestijd 3 min

Vandaag begint hét mode-evenement in Parijs, de Paris Fashion Week. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de nieuwste modecollecties. De meesten op de catwalk zijn professionele modellen, maar soms spotten we ook een royal in een modeshow.

Van Sarah Ferguson op de catwalk tot Charlotte Casiraghi die ter paard het podium op gaat. Sommige royals zijn echte modellen en lopen dan ook tijdens fashion week mee in de ontwerpen van de bekendste designers.

Model Nikolai

De Deense Nikolai, zoon van prins Joachim, is een echt model en heeft al in meerdere modeshows gelopen. Grote modehuizen als Dior en Burberry mag hij op zijn CV zetten. Ook een aantal covers van verschillende tijdschriften heeft hij mogen sieren. Deze fashion week zullen we de graaf waarschijnlijk niet zien, want op het moment is hij druk met een studie in Australië.

Lees verder onder de foto's. 

Nikolai model
Nikolai model

Charlotte ter paard

Als gezicht van het Franse modehuis Chanel mag Charlotte Casiraghi zich zeker een model noemen. De Monegaskische loopt niet zomaar in een mooie outfit op de catwalk, in 2022 gaat ze al paardrijdend langs de vele camera's. 

Lees verder onder de foto's. 

Charlotte Casiraghi
Charlotte opent ter paard de Chanel modeshow.

Sarah voor het goede doel

Sarah Ferguson, de ex-vrouw van de Britse prins Andrew, loopt in 2015 mee in een modeshow. Met de show wordt geld opgehaald voor slachtoffers van Ebola. Het was niet de eerste keer dat Sarah voor het goede doel op de catwalk loopt. Zo loopt ze jaren daarvoor nog met haar dochter Beatrice mee voor een liefdadigheidsorganisatie. 

Lees verder onder de foto's. 

ANP-331494163
ANP-331494169

Lady Amelia Windsor 

Ze is niet een bekende royal, maar als kleindochter van koningin Elizabeth's neef staat Lady Amelia Windsor wel degelijk in de lijn van troonopvolging. Amelia is naast royal actief als model en loopt in 2017 onder andere voor het bekende Italiaanse merk Dolce & Gabbana, waar Lady Kitty Spencer, de nicht van prins William, ook voor op de catwalk verschijnt. Dit jaar heeft Lady Amelia nog in een modeshow gelopen voor Zeynep Kartal x Li & Fung. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Olympia van Griekenland

De Griekse prinses Olympia zit regelmatig op de eerste rij bij een modeshow, maar in 2017 loopt ze samen met Amelia mee op de catwalk van Dolce & Gabbana. Zullen we haar of een andere royal komende week zien tijdens fashion week? 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--