Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals op vakantie: Spanje

28 juli 2023 · Leestijd 4 min

Spanje, het land van castagnetten, tapas en sangria. Voor veel mensen is het Zuid-Europese land een favoriete vakantiebestemming. Ook de royals komen erg graag. Zo ontmoetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima elkaar in Sevilla en brachten Charles en Diana diverse vakanties door op Mallorca. Ook de Scandinavische royals strijken met enige regelmaat neer in het sfeervolle vakantieland. Evenals de Spaanse koninklijke familie. Geniet mee met een aantal zonnige foto's!

Charles & Diana

In de jaren '80 is het eiland Mallorca al erg populair bij de royals. Diverse vakanties brengen (toen nog) prins Charles en prinses Diana door met de Spaanse koninklijke familie. Ook de jonge prinsen William en Harry genieten er van het zonnige weer. 

Lees verder onder de foto's. 

Charles_Diana_Sofia_Juan Carlos_William_Harry
Felipe_Sofia_Juan Carlos_Diana_Charles_William_Harry_1986
V.l.n.r. kroonprins Felipe, koningin Sofia, kroonprins Charles, prins Harry, prins William, prinses Diana en koning Juan Carlos tijdens de zomervakantie van 1986.
Juan Carlos_Diana_William_Harry_1986

Ook in de zomer van 1990 vieren de Britse en Spaanse royals vakantie met elkaar. Koning Constantijn II en koningin Anne Marie van Griekenland zijn eveneens van de partij. Koningin Sophia is de zus van koning Constantijn. Tijdens de vakantie worden ontspannen plaatjes geschoten van het gezelschap op een jacht. 

Lees verder onder de foto's. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Felipe & Letizia 

Mallorca is nog steeds een geliefde vakantiebestemming van de Spaanse koninklijke familie. Koning Felipe en koningin Letizia keren er jaarlijks terug met hun twee dochters Leonor en Sofia. Ook oud-koningin Sofia is er regelmatig bij om haar (klein)kinderen te vergezellen.

Tijdens de vakanties poseert het gezin voor de pers, ook worden er ongedwongen foto's gemaakt terwijl het gezin de dag doorbrengt in de gezellige straatjes van Mallorca. 

Lees verder onder de foto's. 

Felipe_Letizia_Leonor_Sofia_2014
2014.
Felipe_Letizia_Leonor_Sofia_2019
2019.
Felipe_Letizia_Leonor_Sofia
2022.
Felipe_Letizia_Leonor_Sofia_2022
Ook koning Felipe laat zich weleens van zijn casual kant zien. Zo draagt hij een jeans met luchtige blouse tijdens de zomervakantie in 2022.
Letizia-Sofia-Leonor
2022: Leonor is samen met moeder en oma op Mallorca en draagt net als haar Letizia een jurkje van Zara.
Koninklijk-gezin-Spanje-winkelstraat-Mallorca

Koningspaar

Of koning Willem-Alexander en koningin Máxima daadwerkelijk op vakantie gaan in Spanje weten we niet. Het gezin heeft een namelijk villa in Griekenland. Wat we wél weten is dat Sevilla een bijzondere plek is voor het koningspaar. De twee hebben elkaar in 1999 ontmoet in de toeristische stad, gelegen in het zuiden van Spanje. 

Vier jaar geleden, net na de meivakantie van 2019, keren Willem-Alexander en Máxima terug naar Sevilla om te vieren dat zij elkaar twintig jaar kennen. Ook hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane reizen mee. Gekleed in traditionele flamenco rijdt het gezin in een koets naar de Feria de Abril, een beroemd jaarlijks festival. Wat een kleurrijke foto's! 

Lees verder onder de foto's. 

Willem-Alexander_Máxima_Amalia_Alexia_Ariane_Sevilla
Willem-Alexander_Máxima_Amalia_Alexia_Ariane_Sevilla
Máxima_Sevilla_2019

Frederik & Mary

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary brengen de zomer dit jaar door op het eiland Ibiza. Samen met hun vier kinderen Christian, Isabella, Josephine en Vincent genieten zij van het zonnige weer en de prachtige blauwe zee. 

Lees verder onder de foto's.

random formaat

Haakon & Mette-Marit

Vrienden van Frederik en Mary, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, ontdekken Spanje al in 2019. Op het kleinschalige eiland Formentera, dat bekendstaat om haar zandstranden en heldere water, komen zij de zomer prima door. Ook hun twee kinderen, prinses Ingrid-Alexandra en prins Sverre Magnus, hebben er een leuke tijd.  Formentera ligt overigens niet ver bij Ibiza vandaan, bezoekers kunnen er met een veerboot naartoe.

Lees verder onder de foto's. 

WhatsApp Image 2023-07-27 at 12.53.09
WhatsApp Image 2023-07-27 at 12.53.09 (1)

William & Catherine

Nog ver voor hun verloving officieel wordt aangekondigd spat de liefde tussen William en Catherine er al vanaf. In de zomer van 2006 geniet het stel van een vakantie op Ibiza. Ook de ouders en zus van Catherine zijn erbij. Een mooie gelegenheid voor prins William om zijn aanstaande schoonfamilie beter te leren kennen. Vijf jaar later, in 2011, geven William en Catherine elkaar het jawoord in de Londense Westminster Abbey. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP & Twitter

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--