Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royals slaan graag een balletje op de tennisbaan

27 januari 2024 · Leestijd 3 min

Dit weekend worden de finalewedstrijden van het Australian Open tennistoernooi in Melbourne gespeeld. Wij hebben een overzicht gemaakt van royals die graag een balletje slaan. Game, set, match!

Koning George VI

Voor de eerste tennisende royal in ons overzicht gaan we bijna 100 jaar terug in de tijd. In 1926 doet de hertog van York, prins Albert, als eerste en enige royal ooit mee aan Wimbledon, in het dubbelspel. 10 jaar later wordt Albert koning George VI van Engeland. Kijk mee naar deze bewegende beelden van weleer. 

Lees verder onder de video. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Willem-Alexander en zijn broers

Onze eigen Oranjes houden ook wel van een potje tennis. Op deze leuke oude beelden, gemaakt tijdens een fotosessie in 1985 op Huis ten Bosch, zien we dan nog kroonprins Willem-Alexander in actie. Ook zijn broers prins Constantijn en prins Friso werken zich in het zweet. En dat alles onder liefdevol toezicht van hun ouders, koningin Beatrix en prins Claus. 

Lees verder onder de foto's. 

Willem Alexander tennissen
Willem Alexander, Constantijn, Friso
Willem Alexander met ouders

Catherine, de prinses van Wales

Catherine, de prinses van Wales, zien we regelmatig in sportieve outfit op de tennisbaan. In 2021 zien we haar op de baan voor een potje tennis met kampioenen Emma Raducanu, Joe Salisbury, Alfie Hewett en Gordon Reid.

Lees verder onder de foto. 

Kate middelton tennis

In 2023 speelde de prinses zelfs een potje met achtvoudig Wimbledon winnaar Roger Federer. Dat deden ze in de aanloop naar Wimbledon dat jaar en dat leverde deze leuke foto's op. 

Lees verder onder de foto's.

Catherine en Roger Federer
Catherine en Roger Federer
Prinses Catherine en Roger Federer leren meer over het werk van ballenjongens- en meisjes.

Prins Vincent en prinses Josephine

Dat koning Frederik en zijn gezin sportief zijn, dat is algemeen bekend. De Deense koning is een fanatiek hardloper en houdt ook van een balletje slaan op de tennisbaan. In 2020 deelt zijn vrouw koningin Mary een paar lieve beelden van de jongste kinderen van de twee, prins Vincent en prinses Josephine, op Instagram. De twee zijn sportief bezig op de tennisbaan. "De liefde van mijn man voor tennis wordt doorgegeven aan iedereen", luidt het bijschrift. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Japanse royals op de tennisbaan

Dat leeftijd en sportiviteit niets met elkaar te maken hebben bewijzen keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko van Japan. In 2010 worden zij - op 76 en 75-jarige leeftijd - gespot op de tennisbaan. 

Lees verder onder de foto.

Akihito en Michiko op tennisbaan

Akihito heeft zijn liefde voor tennis ook doorgegeven aan zijn zoon, de huidige keizer van Japan Naruhito. Kijk maar naar deze lieve foto uit 1973. 

Lees verder onder de foto. 

Naruhito met zijn vader Akihito in 1973 op de tennisbaan.

Prinses Diana en haar zoons

Prinses Diana was ook graag op de tennisbaan te vinden en ook zij gaf haar liefde voor de sport graag door aan haar kinderen. Op de foto zie je haar met oudste zoon prins William. 

Lees verder onder de foto. 

PrinsWilliam_PrinsesDiana_tennis

Prins Edward, de graaf van Wessex

Tennis is hot in Engeland. Ook de graaf van Wessex, prins Edward, waagt zich aan deze sport. In 2018 zien we hem op de baan van de Royal Melbourne Tennis Club. 

2018: Prins Edward speelt op de baan van de Royal Melbourne Tennis Club.

Beeld: ANP / Nationaal Archief

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--