Ga naar submenu Ga naar zoekveld

RVD: Koning houdt zich op Veteranendag aan coronaregels

22 juni 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander zal tijdens de Nederlandse Veteranendag de "algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus" in acht nemen. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) desgevraagd weten. De koning zal op 26 juni aanwezig zijn bij een aantal optredens en zal spreken met een groep veteranen.

Willem-Alexander kwam afgelopen week in opspraak omdat hij tijdens een bezoek aan de 'meest oranje straat van Nederland' in Den Haag de coronaregels niet respecteerde. Hij hield geen afstand van de bewoners van de straat en gaf zelfs handen.

Demissionair ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Tamara van Ark (Medische zorg) veroordeelden vrijdag de koning voor zijn onachtzame gedrag. Demissionair premier Mark Rutte liet later op de dag weten dat de koning "ontzettend baalde" van het feit dat hij geen afstand had gehouden. In de voorbereiding was "alles erop ingericht" om de coronaregels wel na te leven, maar het werd snel druk, stelde Rutte.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--