Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schattig! Dìt is de nieuwe troonopvolger van Luxemburg

10 mei 2020 · Leestijd 2 min

De geboorte van een toekomstige groothertog is zondag in Luxemburg met veel vreugde verwelkomd. De kathedraal in de hoofdstad, waar de gelukkige ouders erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie in oktober 2012 elkaar het kerkelijk jawoord gaven, luidde de klokken en elders in de stad werden precies om twaalf uur 21 saluutschoten afgevuurd ter ere van de nieuw geboren prins Charles, in het Luxemburgs 'Charel' geheten.

Guillaume en Stéphanie hebben zondag via een videoverbinding met Skype hun zoontje prins Charles getoond aan grootouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, en aan de Luxemburgse bevolking.

"Vandaag is een ongelofelijke dag voor mij en mijn vrouw en mogelijk de meest bijzondere dag die we in ons leven zullen hebben", zei erfgroothertog Guillaume. "Om een kind te begroeten is het meest magische dat een echtpaar kan overkomen." Hij was blij deze gebeurtenis te kunnen delen met de Luxemburgers, juist in een periode die met name voor families die al enkele maanden van elkaar zijn gescheiden zo moeilijk is.
"Een geboorte is een boodschap van hoop, een zegen", meende Guillaume, "En daarom zijn we zo blij om dit te kunnen delen met Luxemburg maar ook over de grenzen."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Charles werd zondagochtend geboren in de kraamkliniek van het Groothertogin Charlotte-ziekenhuis in Luxemburg. Het prinsje is na zijn vader tweede in de lijn van troonopvolging, waardoor zijn oom prins Félix en diens kinderen prinses Amalia en prins Liam, een plaats opschuiven in de rangschikking.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--