Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schilderij van prins Bernhard brengt veel geld op

23 februari 2021 · Leestijd 2 min

Een schilderij van prins Bernhard is maandag voor 23.575 euro geveild via kunstveiling.nl. Dat heeft het onlineveilingplatform bekendgemaakt.

Het gaat om het Afrikaans landschap bij nacht dat Bernhard in 1977 heeft geschilderd. Op het doek is een donkere rij bomen tegen een heldere oranje-blauwe hemel te zien.

De hoge opbrengst was niet verwacht. Het openingsbod was 4.000 euro en het verwachte eindbedrag werd geschat op 6.000 euro. "We zijn daarom zeer tevreden met de opbrengst", zegt Judith Konz, zakelijk directeur van het platform.

De opbrengst ligt wel lager dan de veiling in 2001, toen prins Bernhard het schilderij bij een benefietveiling inbracht. Er werd destijds 100.00 gulden (ruim 45.000 euro) neergeteld. "Maar het is gebruikelijk dat voor benefietveilingen de opbrengst altijd wat hoger ligt", aldus Konz.

Bernhard begon in de jaren 40 met schilderen en deed dat graag tot aan zijn dood in 2004. De prins legde voornamelijk landschappen vast en gaf zijn werk vaak weg of schonk doeken aan een goed doel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--