Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schooldilemma voor William en Catherine

25 mei 2020 · Leestijd 2 min

Prins William en echtgenote Catherine staan voor de moeilijke beslissing of ze dochter prinses Charlotte wel of niet weer naar school moeten sturen wanneer de scholen vanaf 1 juni in Engeland na de corona-lockdown weer gedeeltelijk open gaan.

Volgens de voorlopige voorstellen van de regering zou Charlotte (5), die in het eerste jaar van de basisschool zit, wel en broertje George (6), in het tweede jaar, niet naar school hoeven. De school waar ze beiden naar toe gaan, Thomas's Battersea, heeft nog geen standpunt over opening bekendgemaakt, maar zal naar verwachting het regeringsadvies opvolgen zo denken Britse media.

Vraag is of William en Catherine gezien hun voorbeeldfunctie de mogelijkheid hebben om Charlotte nog even thuis te houden zodat ze verder samen met George thuis onderwijs kan blijven volgen. "Het ligt gevoelig, net als het besluit van premier Boris Johnson over de gedeeltelijke opheffing van de lockdown", aldus koningshuis-verslaggever Richard Palmer zondag.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--