Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schrikken: Koning Filip komt terecht tussen groep betogers

14 januari 2021 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip is met de schrik vrijgekomen nadat zijn wagen tussen een groep betogers was terechtgekomen. In Brussel werd geprotesteerd naar aanleiding van de dood van de 23-jarige Ibrahima Barrie, die was overleden na een achtervolging door de politie.

Enkele honderden mensen waren samengekomen voor de demonstratie. Die verliep aanvankelijk rustig, maar de sfeer sloeg om. Betogers maakten de politie uit voor moordenaars, bekogelden agenten en stichtten brand in onder meer een naburige politiepost. Daarop greep de oproerpolitie in.

De auto van Filip, te herkennen aan de '1' op de nummerplaat, dook ook plotseling op tussen de menigte. Agenten kwamen daarop in actie, waardoor de wagen met daarin de Belgische koning veilig kon wegkomen.

Beelden van de demonstratie:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Europese voorzitters op audiëntie

Inmiddels heeft koning Filip zijn werkzaamheden voortgezet alsof er niets is gebeurd. De Belgische vorst had donderdag alweer bezoek van Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, en David Sassoli, voorzitter van het Europees Parlement.

De koning is donderdag dus gewoon weer aan het werk gegaan en heeft de afspraken met de Europese voorzitters volbracht. De audiënties waren ter gelegenheid van het nieuwe jaar.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--