Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dít was de schuilnaam van prinses Beatrix

4 januari 2024 · Leestijd 2 min

Wist jij dat prinses Beatrix vroeger een schuilnaam gebruikte? Tijdens een aantal vakanties in een pipowagen in Zeeland maakte ze gebruikt van deze geheime naam. Want het is als royal natuurlijk ook wel eens fijn om niet herkend te worden.

In de kampeerwagen van barones Sophie Booy-Van Randwijck in Westenschouwen bracht prinses Beatrix in de jaren vijftig een aantal van haar zomervakanties door. En dat deed de prinses onder de schuilnaam Dientje Rozeknop. Beatrix en de barones waren bevriend en de prinses was in 1954 bruidsmeisje op het huwelijk van barones Sophie. In 1953 logeerde Beatrix voor het eerst in de kampeerwagen toen ze naar Zeeland ging vanwege de Watersnoodramp.

Lees verder onder de foto.

Beatrix bruidsmeisje
Prinses Beatrix als bruidsmeisje op het huwelijk van barones Sophie van Randwijck met Thijs Booy in 1954.

Pipowagen

De pipowagen staat er nog steeds en was onlangs nog te zien in een uitzending van Blauw Bloed. Tegenwoordig is de Pipowagen eigendom van Stichting Sophie. De stichting (vernoemd naar de barones) is opgericht met als doel de kampeerwagen te behouden en beschikbaar te stellen aan mensen die door ziekte of andere omstandigheden behoefte hebben aan vakantie en rust in een kleinschalig verblijf aan zee.

Paul Rem Zeeland Beatrix

Beeld: uitzending Blauw Bloed 11-11-2023

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--