Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sophie als eerste Britse royal openhartig over de overgang

22 mei 2021 · Leestijd 2 min

Gravin Sophie heeft het soms best moeilijk met de overgang. Dat verklapt de 56-jarige echtgenote van prins Edward tijdens een openhartig virtueel gesprek over het welzijn van vrouwen. Het gesprek vond plaats vanwege haar nieuwe functie als beschermvrouwe van Wellbeing of Women, een Britse liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor vrouwenzaken.

De gravin onthulde dat ze tijdens haar koninklijke werkzaamheden soms slecht uit haar woorden kwam, omdat ze last had van de overgang. Ze is een van de eerste koninklijke familieleden die zo openhartig spreekt over dit onderwerp.

Volgens Sophie is het de hoogste tijd dat er geen taboe meer rust op het onderwerp. "We zouden eigenlijk moeten vieren dat we niet meer ongesteld worden. Het zou vrijheid moeten betekenen, maar het voelt juist beklemmend", legde ze uit aan een afgevaardigde van de liefdadigheidsorganisatie.

Er wordt bovendien volgens de gravin te weinig over de overgang gesproken. "We hebben het altijd over baby's krijgen, maar niemand heeft het over menstruatie. Niemand noemt de menopauze. Waarom niet?"

Een gesprek openen over gezondheidskwesties voor vrouwen, zoals de overgang en menstruatie, is een van doelen van de gravin in haar nieuwe werk als beschermvrouwe van Wellbeing of Women. "Ik ben heel erg blij dat ik deze rol op mij kan nemen. Ik heb er zelf heel veel mee te maken", aldus Sophie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--