Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaans koningspaar druk aan het videobellen

14 april 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning en koningin zijn dinsdag weer druk in de weer geweest met telefoongesprekken. Koningin Letizia belde met een diabetesfonds, en later videobelde ze samen met haar echtgenoot Felipe met een groot onderwijsfonds. Dat meldt het Spaanse koningshuis op social media. De koning en koningin hebben, net als andere royals, sinds het begin van de coronacrisis gebeld met verschillende sectoren en groepen om te bespreken hoe zij omgaan met het nieuwe coronavirus.

De koningin belde aan het begin van de middag met verschillende diabetesfondsen om erachter te komen hoe diabetespatiënten omgaan met de coronapandemie. Mensen die lijden aan diabetes hebben grotere kans om complicaties op te lopen door Covid-19. Later belde het koningspaar met het Ithaca Onderwijsfonds, dat tegen armoede onder kinderen strijdt. Ze spraken over de hulpmiddelen die het fonds aanbiedt aan families die worstelen met de gevolgen van de pandemie.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook in het paasweekend waren de koning en koningin druk met bellen. Op paasmaandag belden ze onder meer met Renfe, de nationale spoorwegmaatschappij, en Correos, het nationale postbedrijf. Letizia woonde daarnaast afzonderlijk van haar man nog een videoconferentie bij van Save the Children. Zondag belde het koningspaar met enkele ziekenhuizen die zwaar te lijden hebben onder de coronacrisis.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--