Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaans koningspaar spreekt mensen met verstandelijke beperking

27 juli 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje zijn maandag in de regio Navarra, in het noorden van het land. Het koningspaar brengt onder meer een bezoek aan het stadje Cizur Menor.

Onder een stralende hemel werden Felipe en Letizia in het plaatsje verwelkomd waarna eerst een bezoek aan een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking op het programma stond. Het koningspaar sprak onder meer met begeleiders en communiceerde waar dat kon met de bewoners. 

Niet iedereen stond te springen om het koninklijke bezoek. Volgens lokale media protesteerden verschillende groepen tegen de komst van de koning en koningin. Om een confrontatie te voorkomen werden aanhangers van de monarchie door de autoriteiten op een andere plek neergezet.

Tijdens hun bezoek aan Navarra zijn de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia maandag ook langs gegaan bij Ramón y Cajal-centrum van de non-profitorganisatie Aspace die dit jaar vijftig jaar bestaat. 

Aspace is gericht op het verlenen van zorg aan mensen met een hersenverlamming. In het centrum in Cizur Menor heeft het Spaanse koningspaar diverse ruimtes van het Ramón y Cajal-centrum bezocht en ervaringen aangehoord van verzorgers en patiënten.

Ook namen Felipe en Letizia een kijkje in de keuken waar ze uitleg kregen over het voedseltextuurproject, waarbij de consistentie van voedsel zo wordt aangepast dat het geschikt en veilig is voor consumptie door mensen met een verstandelijke beperking.

Het bezoek werd afgesloten met een werkvergadering waaraan Felipe en Letizia deelnamen.

Lees verder onder de foto's.

Juan Carlos

Felipe en Letizia zijn eind juni op de Canarische eilanden begonnen aan hun toer langs zestien van de zeventien autonome regio's. Ze laten zich overal bijpraten over de gevolgen van de coronacrisis.

De bezoeken worden echter overschaduwd door het nieuws rondom Felipes vader koning Juan Carlos, die onder meer van corruptie en belastingontduiking wordt beschuldigd. De laatste dagen werd de druk op Felipe steeds groter om op te treden door bijvoorbeeld de eretitel koning van zijn vader af te nemen.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--