Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaans koninklijk gezin ziet lancering onderzeeër

22 april 2021 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het Spaanse koninklijke gezin was donderdag in Cartagena aanwezig bij de tewaterlating van de nieuwe S-81 onderzeeër Isaac Peral, de eerste van de vier onderzeeërs die de Spaanse marine de komende jaren in gebruik neemt.

Koning Felipe, koningin Letizia en hun dochters Leonor en Sofía kregen op de Navantia-scheepswerf een rondleiding en leerden daar meer over de nieuwe S-81 onderzeeër. Dit vaartuig wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde conventionele onderzeeërs ter wereld. Zo kan het bijvoorbeeld vijftien dagen lang onder water blijven zonder boven 'adem' te hoeven halen.

Als onderdeel van het zogenoemde S-80 Plus-programma worden de komende jaren meer nieuwe onderzeeërs te water gelaten. Donderdag was het als eerste dus de beurt aan de Isaac Peral, die de komende tijd eerst nog een reeks testen in de haven en later ook op open zee zal ondergaan. Als alles goed verloopt, kan het vaartuig begin 2023 door de marine in gebruik worden genomen.

In december 2024 moet de Narciso Monturiol (S-82) in dienst worden genomen. In oktober 2026 gaat de S-83, de Cosme García, te water en in februari 2028 is het als laatste de beurt aan de S-84, de Mateo García de los Reyes.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--