Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse koning brengt weekend door in Bolivia

9 november 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe was dit weekend ver van huis. De koning vloog zaterdag naar de Boliviaanse stad La Paz, waar hij zondag de inauguratie bijwoonde van de nieuwe president Luis Arce van Bolivia.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
President_Bolivia_en_koning_Felipe.jpg

Op het vliegveld werd de koning met een traditionele ceremonie verwelkomd. Het is voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis dat Felipe een buitenlandse reis heeft gemaakt.

Lees verder onder de video en foto.

Het is ook pas de vierde keer dat Felipe als koning aanwezig is bij de installatie van een Latijns-Amerikaans staatshoofd. Eerder dit jaar reisde hij daarvoor naar Uruguay en daarvoor was hij in Mexico (2018) en Panama (2019). Als troonopvolger woonde Felipe tussen 1996 en 2014 maar liefst 69 van die plechtigheden bij, als vertegenwoordiger van zijn vader koning Juan Carlos.

Na de troonswisseling in 2014 wisselden vader en zoon ook van rol wat betreft aanwezigheid bij presidentiële installaties. Felipe bleef voortaan thuis en Juan Carlos ging op reis, maar dat hield niet lang stand en nadat de koning-emeritus in opspraak raakte en bovendien definitief met pensioen ging, is Felipe weer zelf in het vliegtuig gestapt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--