Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse koning neemt kijkje in noodhospitaal Madrid

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje heeft donderdag een bezoek gebracht aan een noodhospitaal in Madrid, de Spaanse coronabrandhaard. Voor de koning was het de eerste keer sinds de strenge coronamaatregelen in zijn land dat hij het paleis verliet, melden Spaanse media.

Evenementencomplex Ifema is deze week in razend tempo omgebouwd tot het grootste ziekenhuis van Spanje. Er is ruimte voor 5500 bedden. Voordat de eerste coronapatiënten er worden behandeld, nam Felipe een kijkje in het noodhospitaal. De koning, gewapend met een mondkapje en handschoenen, kreeg uitleg over de inrichting van het hospitaal en sprak enkele medewerkers.

Lees verder onder de foto's.

felipe_spanje_handschoenen_corona_ziekenhuis.jpg
felipe_spanje_corona_bezoek_ziekenhuis_nood.jpg

"Dit is een plek van hoop"

De Spaanse koning Felipe was donderdag diep onder de indruk van het noodhospitaal dat in no time in Madrid is ingericht. Een evenementencomplex in de Spaanse hoofdstad is omgebouwd tot ziekenhuis waar ruimte is voor 5500 bedden. "Dit is een plek van hoop", zei Felipe tijdens zijn bezoek, dat plaatsvond voordat de eerste coronapatiënten arriveren.

"Het is buitengewoon", concludeerde de Spaanse koning al voor de rondleiding. In een korte toespraak zei hij tegen het personeel dat het noodhospitaal "echt een symbool is van wat we kunnen bereiken met samenwerking". Het enorme noodhospitaal, in een klap het grootste ziekenhuis van Spanje, kwam binnen een etmaal tot stand. "Dit ziekenhuis zal de geschiedenis in gaan", voorspelde Felipe. "We zullen ons allemaal de beelden herinneren en het zien als een voorbeeld van inspanning en opoffering."

De koning, die voor het bezoek aan het noodhospitaal voor het eerst in dagen zijn paleis uitkwam, riep de Spanjaarden vorige week in een toespraak al op samen te strijden tegen het coronavirus. Die boodschap herhaalde hij tijdens het verrassingsbezoek. Ook noemde Felipe de wereldwijde coronacrisis "een zeer dramatische tijd". "Misschien wel de ergste van onze tijd."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--